ماه رمضان نهمین ماه از ماه‌های قمری است رمضان ماه مغفرت، رحمت و بهار قرآن است در سال 1404 دو ماه رمضان داریم. برای اطلاعات بیشتر با این مقاله همراهی کنید.

ماه رمضان

در این ماه روزه بر مسلمانان واجب است و بر اساس احادیث، درهای آسمان و بهشت باز و درهای جهنم بسته می‌شود. شب قدر که در آن قرآن نازل شده است، در این ماه واقع شده و به همین دلیل ماه رمضان در نظر مسلمانان مقام و ارزش بالایی دارد و آن‌ها به عبادت در این زمان توجه خاصی دارند.

قبل از ورود به ماه مهمانی خدا، تاریخ آغاز ماه رمضان، تاریخ شب‌های قدر، زمان دقیق عید فطر و… برای بسیاری از مردم حائز اهمیت است.

ماه رمضان 1404 کی شروع میشه

ماه رمضان 1404 کی تموم میشه

ماه رمضان 1404 چندم اسفند است

ماه رمضان 1404 چندم است

ماه رمضان 1404 چند شنبه است

ماه رمضان 1404 چندم اسفند است

در سال ۱۴۰۴ دو ماه رمضان داریم. ماه رمضان اول در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ شروع شده‌است. تاریخ پایان اولین ماه رمضان سال ۱۴۰۴ به زمان رویت هلال ماه شوال بستگی دارد و اگر در غروب ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ هلال ماه شوال رویت شود روز ۱۱ فروردین عید فطر خواهد بود.

در فرهنگ اسلامی، شروع ماه رمضان با دیدن هلال ماه مشخص می‌شود، اما در بسیاری از کشورهای مسلمان، به منظور دقت بیشتر، از محاسبات نجومی بهره می‌برند تا تاریخ آغاز ماه رمضان به‌طور قطعی تعیین شود.

این ماه مبارک به عنوان زمانی برای تقویت پیوند با خداوند و برگشت به خویشتن، در قلب مسلمانان اهمیت خاصی دارد. زمان دقیق شروع دومین ماه رمضان ۱۴۰۴ نیز به رویت هلال این ماه بستگی دارد و به احتمال زیاد از اوایل اسفند ۱۴۰۴ شروع می‌شود. 

ماه رمضان 1404 در افغانستان

ماه رمضان 1404 عربستان

ماه رمضان 1404 عراق

در کشور افغانستان، ماه رمضان همزمان با 11 اسفند 1403 خواهد بود. جز افغانستان، کشورهای عربستان، امارات متحده عربی، یمن، کویت، بحرین، قطر، اردن، سوریه، مصر، فلسطین، سومالی، سودان، لبنان، الجزایر، عمان، اوقاف اهل سنت عراق، اندونزی و استرالیا 11 اسفند 1403 را به عنوان آغازین روز ماه رمضان اعلام کردند.

جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، عراق، مغرب، هند، شیعیان سوریه، مجلس اعلای شیعیان لبنان، بنگلادش، اسپانیا، روسیه، ژاپن، برونئی، سنگاپور، مالزی و تایلند روز یکشنبه 12 اسفند 1403 را روز اول ماه مبارک رمضان معرفی کردند.

ماه رمضان 1404 به میلادی

ماه رمضان 1404 به میلادی

اولین ماه رمضان ۱۴۰۴ که در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ شروع شده معادل با ۲ مارس ۲۰۲۵ میلادی است.

ماه رمضان 1404 سیستانی

ماه رمضان 1404 آیت الله سیستانی

بر اساس اطلاعیه دفتر آیت‌الله سیستانی، مرجع عظیم‌الشأن شیعیان در عراق، شنبه (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) متمم ماه شعبان و یکشنبه (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) نخستین روز ماه مبارک رمضان (۱۴۴۶ هجری قمری) اعلام شده است.

ماه رمضان 1404 شب قدر

ماه رمضان 1404 شب‌های قدر

شب ۲۳ ماه رمضان 1404

شب نوزدهم ماه رمضان 1404

بیست و یکم ماه رمضان 1404

طبق نقل‌ها، اهمیت روحانی شب‌های قدر، از هزاران شب دیگر بیشتر و بالاتر است. در متون شیعه، شب قدر به عنوان یکی از سه شب ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان شناخته می‌شود و به احتمال زیاد شب قدر همان شب ۲۳ است؛ در حالی که اهل تسنن بر شب ۲۷ ماه رمضان تأکید دارند.

ضربت خوردن و شهادت امام علی در این شب‌ها به وقوع پیوسته و از این رو برای شیعیان ارزش خاصی دارد.

شب‌های قدر ماه رمضان 1404

شب قدر ماه رمضان 1404

شب‌های قدر ماه رمضان امسال

شب‌های قدر ماه رمضان امسال

سال ۱۴۰۴ شامل دو ماه رمضان است که رمضان اول از تاریخ ۱۲ اسفند سال ۱۴۰۳ آغاز می‌شود و شب‌های قدر این ماه شامل شب نوزدهم رمضان است که معادل با شب اول قدر و شب ضربت خوردن حضرت علی (ع) می‌باشد و با ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ هم‌زمان می‌شود.

همچنین شب ۲۱ ماه مبارک رمضان و شب شهادت امام علی (ع) در تاریخ ۲ فروردین ۱۴۰۴ واقع می‌شود. شب ۲۳ ماه مبارک رمضان که آخرین شب قدر است، با تاریخ ۴ فروردین ۱۴۰۴ شمسی همزمان می‌شود.

ماه رمضان دومین ماه از پایان فصل زمستان است که با تاریخ ۳۰ بهمن ماه شروع می‌گردد. شب‌های قدر در ماه رمضان، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ ماه رمضان برابر با تاریخ‌های ۱۷، ۱۹ و ۲۱ اسفند ماه سال ۱۴۰۴ خواهند بود.

ماه رمضان 1404 عید

ماه رمضان عید 1404

روز عید چندم رمضان است

روز عید نوروز چندم ماه رمضان است

ماه رمضان عید 1404

برای دومین سال پی‌درپی ماه مبارک رمضان با ایام نوروز همزمان شده است،  باید اشاره کرد که ماه رمضان امسال از روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ شروع می‌شود و دهه‌ای از این ماه مبارک با نوروز تداخل دارد و روزهای اولیه سال ۱۴۰۴ با شب‌های قدر همزمان خواهد شد.

نخستین روز از عید نوروز سال ۱۴۰۴ برابر با روز جمعه اول فروردین، 21 مارس ۲۰۲۵ و همزمان با ۲۰ رمضان ۱۴۴۶ هجری قمری است، بنابراین اولین روز عید ۱۴۰۴، ۲۰ رمضان خواهد بود.

لحظه آغاز سال با توجه به کبیسه بودن سال ۱۴۰۳ برابر با پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، ۱۹ ماه رمضان، ۲۰ مارس ۲۰۲۵، ساعت ۱۲ و ۳۱ دقیقه ظهر می‌باشد.

ماه رمضان 1404 تا چندم عید است

ماه رمضان 1404 چند روزه است

ماه رمضان 1404 چه روزی تمام می‌شود

ماه رمضان ۱۴۰۳ از روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد. این ماه در ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ خاتمه خواهد یافت و انتظار می‌رود که عید سعید فطر امسال همزمان با دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ باشد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که ماه رمضان سال ۱۴۰۳ شامل ۲۹ روز خواهد بود و روز عید فطر در روز یکشنبه ۱۰ فروردین اعلام می‌شود. البته، این امکان هم هست که رمضان امسال ۳۰ روزه باشد و عید فطر ایرانیان در ۱۲ فروردین قرار گیرد.

ماه رمضان با ماه‌های دیگر چه فرقی دارد

تفاوت ماه رمضان با ماه‌های دیگر

برکات ماه رمضان بر اساس روایات، احادیث و قرآن بسیار فراوان است و از جمله آن‌ها می‌توان به نزول قرآن در این ماه اشاره نمود.

علاوه بر این، اعمال مختلفی مانند روزه‌داری، تلاوت قرآن، نماز و حتی استراحت روزه‌داران در این ماه نسبت به سایر ماه‌ها پاداش بسیار بیشتری دارد. این‌ها از بارزترین تفاوت‌های ماه رمضان با سایر ماه‌ها هستند.

چرا ماه رمضان ثابت نیست

علت جا به جایی ماه رمضان

علت جا به جایی ماه رمضان

در کشورهای اسلامی برای مشخص کردن زمان مناسبت‌های دینی از تقویم‌های قمری بهره می‌برند. در این تقویم، روز نخست هر ماه بر اساس مشاهده یا عدم مشاهده هلال ماه مشخص می‌گردد.

به این معنا که در غروب روز 29 یا 30 هر ماه با دیدن هلال ماه، آغاز ماه مشخص می‌شود. پیش از ظهور اسلام، این نوع تقسیم‌بندی در بین اقوام بابل، یهود و سومر رایج بوده است.

پس اگر در غروب 29ام هلال ماه مشاهده شود، آن ماه به اتمام رسیده و روز بعد، نخستین روز ماه بعدی خواهد بود. اما چنانچه هلال ماه در شب 29ام مشهود نباشد، ماه 30 روزه خواهد شد.

در نتیجه، ممکن است به مدت چند ماه به شکل متوالی یا نامنظم 29 و 30 روزه شوند و هیچ پیش بینی دقیقی در این رابطه وجود ندارد. دلیل تغییر ماه‌های قمری به همین مشاهده یا عدم مشاهده هلال ماه مربوط می‌شود.

اعمال مستحبی رمضان 1404

رمضان 1404 اعمال مستحبی

اعمال مستحبی ماه رمضان

در این ماه اعمال مستحبی فراوانی سفارش شده‌است که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • دعوت و طلب آمرزش در ماه رمضان

امام علی (ع): بر شما باد در ماه رمضان به دعا و استغفار فراوان. اما دعاهای شما مانع بلا از شماست. و، اما طلب آمرزش شما، گناهان را نابود می‌کند.

  • اعتکاف در ماه مبارک رمضان

پیامبر اکرم (ص): اعتکاف در ده روز از ماه مبارک رمضان معادل ثواب دو حج و دو عمره می‌باشد.

  • قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان

بهترین کارها در شب‌ها و روزهای ماه رمضان، خواندن قرآن کریم است. اگرچه خواندن قرآن در همه زمان‌ها پاداش دارد، اما به دلیل نازل شدن آن در ماه رمضان، از اجر و ثواب خاصی بهره‌مند است، چنان‌که بیان شده است:

پیامبر اکرم (ص): اگر فردی در این ماه یک آیه از قرآن را بخواند، پاداشش مانند پاداش کسی است که در خارج از ماه رمضان یک ختم قرآن را انجام داده باشد.

چرا ماه رمضان ماه مهمانی خداست

چرا ماه رمضان ماه مهمانی خداست

فضیلت ماه رمضان از سایر ماه‌ها بالاتر است. در میان ماه‌های قمری، ماه‌های شعبان، رجب و رمضان از پرفضیلت‌ترین ماه‌ها به شمار می‌روند که با توجه به اهمیت ویژه ماه رمضان، این ماه نسبت به دیگر ماه‌ها برتری خاصی دارد.

از آنجا که ماه رمضان، ماه نازل شدن برکات و نعمت‌های الهی به سوی بندگان است و همچنین ماه توبه و بازگشت و پذیرفته شدن آن در درگاه خداوند و نیز ماه نزول قرآن کریم برای هدایت انسان‌ها و نزول سایر کتب آسمانی می‌باشد، بر تمامی ماه‌های دیگر قمری برتری و فضیلت دارد و به همین دلیل، خداوند متعال این ماه را به خود اختصاص داده است.

قرآن کریم، ماه رمضان را زمان روزه گرفتن و تربیت و خودسازی معرفی می‎کند.

بنابراین، براساس روایات اسلامی و به دلیل ویژگی‌ها و مزایای خاصی که در ماه مبارک رمضان نهفته است، از آن به عنوان ماه خدا یاد شده و خداوند در این ماه، برکات و نیکی‌های زیادی به بندگانش ارزانی داشته است.

ماه رمضان 1404 روزه

ماه رمضان روزه گرفتن

روزه (به‌عربی: صوم) شامل پرهیز از غذا و نوشیدنی و برخی دیگر از اعمال از اذان صبح تا اذان مغرب، به‌دلیل اطاعت از دستور خداوند است.

روزه به عنوان یکی از فروع دین اسلام، از مهم‌ترین عبادات و از ارکان پنجگانه این دین به شمار می‌رود و در ادیان قبل از اسلام نیز موجود بوده است.

از نظر فقهی، روزه به چهار نوع واجب، مستحب، مکروه و حرام تقسیم می‌شود و روزه رمضان جزو روزه‌های واجب محسوب می‌گردد.

در متون دینی برای روزه فایده‌های اخلاقی و معنوی زیادی ذکر شده است؛ از جمله دستیابی به تقوا، حفاظت در برابر آتش دوزخ، جبران گناهان، زکات بدن، و فاصله گرفتن از شیطان.

همچنین گفته می‌شود روزه‌داری تأثیرات جسمانی و روانی مانند کاهش اضطراب و افسردگی، افزایش اعتماد به نفس و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

فواید روزه ماه رمضان

خواص روزه ماه رمضان

خواص روزه ماه رمضان

مزایای جسمی روزه‌داری در ماه رمضان این است که سیستم گوارش استراحت کرده و میزان تولید اسید معده نیز کمتر خواهد شد.

به دلیل سوزاندن چربی‌های انباشته‌شده در بدن، کمی لاغر می‌شوید. روزه‌داری باعث افت مقاومت نسبت به انسولین می‌شود و به همین دلیل قند خون را تنظیم می‌کند. روزه‌داری باعث پایین آمدن سطح کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید می‌شود.

دلیل روزه گرفتن در ماه رمضان

روزه دارای فلسفه‌های متعددی و مزایای زیادی است که هم از نظر فردی و هم از نظر اجتماعی قابل توجه می‌باشد.

از جمله توجه به حال نیازمندان و آشنایی با وضعیت فقرا و مستمندان را افزایش می‌دهد، زیرا زمانی که روزه‌دار به مدت کوتاهی گرسنه می‌شود و احساس ناراحتی گرسنگی می‌کند، قطعاً به یاد گرسنگی دائمی فقرا و تنگدستان می‌افتد که همواره در رنج هستند و این توجه و آگاهی سبب می‌شود که به فقرا یاری رساند و نسبت به آنان لطف و مهربانی کند.

چرا در ماه رمضان باید روزه بگیریم

یکی از دلایل روزه ایجاد برابری میان افراد ثروتمند و فقیر است. این مساوات نظامی کاربردی است که از برترین نظام‌های عدالت و مساوات محسوب می‌شود، روزه عبادتی است که بر همه مسلمانان بالغ و عاقل در اسلام واجب گردیده تا همه در زمینه نخوردن و ننوشیدن برابر باشند. 

فلسفه روزه ماه رمضان 

برجسته‌ترین فلسفه روزه داری، دوری انسان از لذت‌های دنیایی است و نوشیدن و خوردن صرفاً به عنوان نمونه‌ای از این لذت‌ها مد نظر قرار گرفته‌اند. هنگامی که فرد بتواند آرزوها و غریزه‌های خود را مهار کند، با گذشت زمان به درک بهتری از خود و شناخت نسبت به خدا خواهد رسید. 

به جز آثار روحانی که روزه بر افراد می‌گذارد، تأثیر قابل توجهی بر سلامت و تندرستی دارد زیرا روزه‌داران قادرند به الگوی تغذیه صحیح که مورد تأکید دین اسلام قرار دارد، برسند. 

بهترین اعمال در ماه رمضان 

بهترین اعمال در ماه رمضان

دوری از محرمات الهی و خطاها، بهترین کار و باارزش ترین اعمال در ماه مبارک رمضان به شمار می رود. اگر طبق فرمایش حضرت محمد (ص) اجتناب از گناه بهترین عمل در این ماه است، در ماه‌های دیگر نیز قطعا بهترین عمل همان پرهیز از گناه می‌باشد و بر اساس گفته امام صادق (علیه السلام) باید همه اعضا و جوارح در تمام طول عمر فرد از گناه دوری کنند.

بهترین اعمال در ماه رمضان 1404

همان‌گونه که خداوند در قرآن بیان می‌کند: نتیجه روزه تقوا است؛ در خاتمه این ماه باید حاصل ماه مبارک رمضان، تقوایی باشد که در قلب انسان جا دارد و نه تقوایی که تنها بر زبان جاری می‌شود. اگر تقوا به دل نفوذ کند، آثارش در اعضا و رفتار و کارهای انسان نمایان می‌شود.

ماه رمضان 1404 و فضائل شب‌های قدر

شب قدر، باارزش‌ترین و پرمفهوم‌ترین شب‌ها در طول زمان است که قلم‌ها به توصیفش ناتوانند، زبان‌ها در شرح آن عاجزاند و عقل در درک آن سرگردان و حیران باقی می‌ماند؛ شبی که به گفته امام صادق علیه‌السلام، قلب ماه رمضان به‌شمار می‌رود. 

بهترین شب سال، شب قدر است که خداوند در قرآن کریم آن را شبی پربرکت توصیف کرده و ارزش آن را بالاتر از هزار ماه بیان نموده است. آیا واقعاً برکتی بالاتر از این وجود دارد که یک شب معادل با هزار ماه یعنی سی هزار شب یا 83 سال و چهار ماه باشد؟

ماه رمضان 1404 و فضیلت‌های شب قدر 

یکی دیگر از فضائل شب قدر این است که بر اساس روایات، کل قرآن در شب قدر نازل گردیده است. این نزول به صورت یکباره می‌باشد. از دیگر فضیلت‌های شب قدر نزول فرشتگان و روح در شب قدر دلیلی بر برتری آن بر هزار ماه محسوب می‌شود.

امام باقر علیه‌السلام بیان کردند: «اعمال نیک در شب قدر مانند نماز، زکات و سایر کارهای خوب، از اعمال در هزار ماهی که شب قدر در آن نباشد، برتر هستند.»

بر اساس روایات و ظاهر آیات سوره قدر، شب قدر محدود به زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نیست و در این شب، فرشتگان مقدرات یک سال را نزد «ولی مطلق زمان» می‌آورند و به او تقدیم می‌کنند.

این حقیقت از نخستین روز وجود داشته و تا قیامت نیز ادامه خواهد داشت و این موضوع نیز از دیگر نشانه‌های فضیلت شب قدر است. 

 فلسفه پنهان بودن شب قدر 

فلسفه مخفی بودن شب قدر 

چرا زمان شب قدر مشخص نیست

بر اساس روایات، خداوند پاسخگویی را در دعاها نهفته است تا مؤمنان به تمام دعاها توجه کنند؛ همان‌طور که زمان مرگ را پنهان کرده تا همه افراد در هر زمانی آماده پذیرش آن باشند.

زمان قیامت و ظهور امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف نیز پنهان مانده تا گناهکاران نتوانند آن را به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف ناپاک خود استفاده کنند و از طرفی مؤمنان همیشه بیشتر مراقب خود باشند.

بر این اساس، شب قدر نیز پنهان است و زمان دقیق آن مشخص نمی‌باشد. امام علی علیه‌السلام علت پنهان بودن شب قدر را این می داند که مؤمنان ایام بیشتری را ارزشمند شمارند و در آرزوی نائل شدن به فضیلت آن به انجام نیکوئی‌ها و عبادات بیشتری بپردازند و از گناهان و زشتی‌ها دوری کنند و در پرستش خداوند کوشاتر شوند. 

چرا ماه رمضان ۳۰ روز است؟

از پیامبر خدا حضرت محمد (ص) نقل شده که ایشان درباره 30 روزه بودن ماه رمضان بیان کرده اند: “در حقیقت، زمانی که آدم از آن درخت خورد، تا سی روز در شکم او باقی ماند؛ بنابراین خدا مقرر کرد که ذریه او باید سی روز گرسنه و تشنه باشند.

همچنین آنچه در شب مى خورند از رحمت و نعمت است بر آنان و همچنین بر آدم نیز بر او سی روز روزه واجب گردید. و خداوند آن سی روز را برای امت من واجب نمود. 

ماه رمضان 1404 حکم روزه خواری

روزه خواری در ماه رمضان 1404

روزه‌خواری، نقص عمدی روزه به وسیله یکی از مبطلات آن و بدون دلیل شرعی می‌باشد. این عمل در اسلام ناپسند شمارده شده و از گناهان بزرگ به حساب می‌آید و موجب واجب شدن کَفّاره می‌شود.

جرم روزه‌خواری به معنای خوردن و نوشیدن در انظار عمومی در ماه رمضان است. بر اساس شرع مقدس، روزه‌خواری عملی حرام است و قانون مجازات اسلامی، اقدام به نمایاندن این فعل حرام در ملأ عام را جرم تلقی کرده و برای آن، مجازات روزه‌خواری در مکان‌های عمومی در نظر گرفته شده است.

مجازات جرم روزه خواری در انظار عمومی، حبس از ده روز تا دو ماه یا نهایتاً 74 ضربه شلاق است.

آداب سحرهای ماه رمضان 

آداب سحرهای ماه رمضان

آداب سحرهای ماه رمضان شامل موارد زیر می‌شود:

  • نخست سحری خوردن را ترک نکند، حتی اگر به صرف یک خرمای خشک یا نوشیدن شربتی از آب باشد و بهترین سحری‌ها قاووت یا سویق و خرماست و در روایات آمده که خدا و فرشتگان بر کسانی که در سحرها استغفار می‌کنند و سحری می‌خورند، صلوات می‌فرستند.
  • دوم در زمان سحری سوره «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» را تلاوت نماید، زیرا هر فردی که این سوره‌ مبارکه را در هنگام افطار و سحری بخواند، در فاصله این دو زمان، پاداش کسی را می‌برد که در راه خدا جان خود را فدای کرده است.
  • سوم «دعای بزرگ و بافضیلت سحر» را که از حضرت رضا (علیه‌السلام) نقل شده، بخوانید. آن حضرت فرموده‌اند: این دعا، دعایی است که امام باقر (علیه‌السلام) در سحرهای ماه مبارک رمضان می‌خواندند. 
  • چهارم «دعای ابوحمزه ثمالی» را بخوانید. در کتاب «مصباح» شیخ طوسی، از ابو حمزه ثمالی نقل شده که حضرت امام زین العابدین (علیه‌السلام) در ماه رمضان بیشتر شب را به عبادت مشغول می‌شد و هنگام سحر این دعا را می‌خواند.
  • پنجم همچنین «دعای دیگر سحر» را که شیخ برای سحرها نقل کرده است بخوانید. ششم دعای ادریس را که شیخ طوسی و سید ابن طاووس نقل کرده‌اند می‌خوانی. 

آداب افطار ماه رمضان 

از جمله آداب افطار ماه رمضان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقدم داشتن نماز مغرب بر افطار.
  • خواندن دعای هنگام افطار (اللهم لک صمنا بتوفیقک و علی رزقک افطرنا بامرک فتقبله منا و اغفر لنا انک انت الغفور الرحیم)
  • گفتن ذکر لا اله الا الله
  • افطار کردن با: خرما ، آب، شیر
  • خواندن سوره قدر هنگام افطار

در وعده سحری ماه رمضان چی بخوریم؟

بهترین غذاهای مناسب برای وعده سحری روزه‌داران که به مدت طولانی باعث سیری و حفظ هیدراتاسیون بدن می‌شوند، شامل گزینه‌های زیر هستند: 

تخم مرغ، میوه و سبزیجات، مرغ و ماهی، انواع مغزیجات و آجیل، برنج

بهترین نوشیدنی‌ها نیز شامل موارد زیر می‌شوند:

شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت سکنجبین، شربت گلاب، شربت عسل، شیر، شیر عسل، تخم شربت

مناسبترین افطاری‌های ماه رمضان 

مناسبترین افطاری‌های ماه رمضان

افطار، وعده‌ ای اساسی برای روزه‌ داران، باید با مواد غذایی سبک و مفید شروع گردد تا بدن بعد از ساعات طولانی روزه‌ داری، به آرامی برای دریافت غذا آماده شود. برای آغاز افطار، بهترین انتخاب‌ها شامل خرما، آب گرم و سوپ‌های سبک هستند. 

بهترین خوراکی‌ها برای آغاز افطار شامل می‌شوند: 

خرما یا رطب، شیر ولرم، سوپ، سالاد میوه، آجیل، نان و پنیر و گردو 

ماه رمضان 1404 عید فطر

عید فطر در سال 1404

عید فطر امسال 1404

عید فطر در 1404

عید فطر چندمه؟

عید فطر چه روزیه؟

پایان ماه رمضان 1404

پایان ماه رمضان 1404 چه روزی است

اعلام خاتمه رمضان در ایران به مشاهده هلال ماه در آسمان وابسته است. اگر ماه در روز بیست و نهم  دیده شود، تاریخ عید فطر برابر با ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ خواهد بود و ماه رمضان در ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ تمام می‌شود در غیر اینصورت ۱۲ فروردین برابر با عید فطر و آغاز ماه شوال است و روز ۱۱ فروردین آخرین روز ماه رمضان است.

پرونده ماه ضیافت الهی با برگزاری نماز عید فطر در بین مسلمانان به پایان می‌رسد. نماز عید فطر در دو رکعت و به صورت گروهی در تمام ایران به جا آورده می‌شود. 

نکته جالب این است که علاوه بر ۱۱ فروردین ۱۴۰۴، به خاطر ثابت نبودن ماه‌های قمری در تقویم شمسی، ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ را نیز به عنوان عید فطر خواهیم داشت. 

عید فطر 1404 چند شنبه است

عید فطر چه روزی است به میلادی

عید فطر 1404 کی میشه

عید روزه کی است

چند روز تا عید رمضان مانده

عید ماه رمضان چند شنبه است

عید سعید فطر یکی از بزرگ ترین و مهم ترین جشن های اسلامی به شمار می رود. عید فطر روز اول ماه شوال است که با مشاهده هلال ماه شوال در پایان روز 29 ماه رمضان یا گذشت 30 روز از آغاز ماه رمضان مشخص می‌شود.

در این روز، روزه‌داری ممنوع و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان الزامی است. در کشورهای اسلامی و همچنین در ایران، روز عید فطر تعطیل اعلام می‌شود. 

در تقویم سال 1404، دوشنبه 11 فروردین 1 شوال1446 و سه‌شنبه 12 فروردین 2 شوال 1446 برابر با عید سعید فطر است.

تاریخ دقیق عید فطر 1406 در تقویم شمسی مصادف است با دوشنبه 11 فروردین 1404، 11/ 1 / 1404

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم میلادی مصادف است با دوشنبه 31 مارس 2025، 2025-3-31

نماز عید فطر چند رکعت است

نماز عید فطر واجب است

نماز عید فطر 1404

نماز عید فطر 

این نماز مستحب و شامل دو رکعت می‌باشد، که نمازگزار در رکعت اول پس از خواندن حمد و سوره، باید پنج بار تکبیر بگوید و پس از هر تکبیر یک قنوت به جا آورد، و بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید و به رکوع برود و دو سجده انجام دهد و سپس بایستد.

پس از آن در رکعت دوم چهار تکبیر بدهد، پس از هر تکبیر قنوت انجام دهد، سپس تکبیر پنجم گفته و به رکوع برود. 

مطالعه بیشتر